A pincészet feldolgozó, erjesztő és tároló kapacitása cca 50 000 hl bor készítését tesz lehetővé.
A szőlő alapanyagot részben a szigeten található 200 ha szőlőterület adja, de a tulajdonosok olyan neves magyar borvidéken is rendelkezik szőlőbirtokokkal illetve termeltetési kapcsolatokkal, mint Mátraalja, Tolna, Szekszárd és Mecsekalja.
Az alapvetően fehér és roséborok készítésére kialakított technológi keretein belül lehetőség van az illatos fajták 4-6 órás áztatására, a vákuumprésekkel kíméletes prélselésre, musthűtésre és ülepítésre, valamint a borok szabályozott hőmérsékleten történő erjesztésére.
Így készülnek a Lapid László borász által irányított pincészet gyümölcsös illat és zamatanyagokban gazdag fehér borai, mint a Chardonnay, Sauvignon Blanc, Szürkebarát és Muscat Ottonel, Irsai Oliver illetve az üde, friss savakkal rendelkező Rajnai és Olaszrizling, Zöldverltelini borok, illetve rosék.
Palackozott termékekkel a pincészet 1999-ben jelent meg piacon először, borainkat a "Vine-Island" , azaz "Szőlősziget" márkanév alatt hozzuk forgalomba.
Remélve, hogy a borok elnyerik a borkedvelő fogyasztóközönség tetszését és megbecsülését, amelyet a különböző borversenyeken elért jó eredményeink is alátámasztanak.